En enklere hverdag for deg!

All informasjon samlet på ett sted.

 

  • Når du trenger det, der du trenger det
  • De beste stedene tilpasset deg
Se opplevelser

Velkommen til Bergen for alle

Nettsiden er en guide over tilgjengelige bygg og uteområder for personer med nedsatt funksjonsevne, for barnefamilier, for eldre, for alle som krever tilrettelagte løsninger og som skal være brukbar for flest mulig. Nettsiden omhandler steder som kan besøkes av alle, der rullestol er brukt som dimensjonerende faktor. Fokus på parkering, uteareal, tilrettelagt inngangsparti, heis, handikaptoalett og planløsning med resepsjon, kafe, kino og utstillingsområde. Vil med bilder og tekst berette om alt det spennende vi har rundt oss. Dette med håp om at nettsiden skal gi inspirasjon og vekke tur-interessen. Målgruppen er enkeltpersoner, lag og foreninger, bofellesskap og dagsenter, støttekontakter og BPA-assistenter. Vil at personer med nedsatt funksjonsevne lett skal kunne orientere seg i tilbudet i byen vår, og at Bergen av den grunn blir en foretrukket by å reise til. Fokus på en aktiv fritid med turer og opplevelse.

Siste nytt

Sommeren 2015

publisert 2016-09-20

Sommer var ikke helt topp, men fikk brukt den godt allikevel. Tur i nye Løvstien, Norges Fiskerimuseum ble åpnet i nye, fine og godt tilrettelagte lokaler. Troldhaugen er oppgradert og fremstår med mye nytt. Nytt hotell Oleana, like ved den blå steinen for å nevne noen nye besøk, med beskrivelser på nettsiden.

Sommeren 2014

publisert 2016-10-14

Denne sommeren ble flere steder besøkt påny. Som Arboretet og Botanisk hage på Milde, "nye" Akvariet, samt Bryggen med Vågen og Bryggen Museum. Nye steder ble selvsagt også besøkt og er presentert på nettsiden. Kan nevne Ballastbryggen, biltur til Voss og Myrkdalen, videre til Hardangerbrua og Eidfjord med Hardangervidda Natursenter. Til Myrkdalen, eller til Eidfjord er en hel dagstur fra Bergen.

Sommeren 2017

publisert 2017-06-16

I 2016 og 2017 er det blitt noen turer utfor fylket, til andre byer i Sør-Norge. Oslo, Kristiansand, Tønsberg, Haugesund og Stavanger. Rapport fra bilturene er å finne på nettsiden under meny for: Turer. Frister det med en lengre tur, så er her beskrevet litt fra disse byene. Overnatting med hotell, og noen severdigheter. Blir en liten smakebit, men husk det er nyttig å ringe turistinformasjon der en vil reise, kontakte hotell en vil bo vedr. handikaprom, og tilgjengelighet forøvrig. Som rullestolbruker kan en ofte gjerne se hindringer, og ikke muligheter, men muligheter til deltakelse, og reise på tur er mange.

Nyttige sider