Bakmontert heis på MB Vito!

Om oss

Har som rullestolbruker rundt i byen, og på turer erfart lite og mangelfulle opplysninger om bygg og uteområder som er tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne.

På nettsiden "Bergen for alle" vil du finne informasjon om tilrettelagte severdigheter i Bergen med omegn, noen turer til byer i Sør-Norge, samt ett par besøk til Sverige og Danmark. Har ved besøkene benyttet min elektrisk rullestol av type www.permobil.com, samt bil MB Vito med bakmontert heis for HC-parkering. Videre dokumenert med bilder, mange bilder.

R u l l e s t o l e n:

En rullestol, som i hovedsak er konstruert for bruk utendørs, skal klare stigninger på 10 grader eller 1:6 og hindre som er 10cm høye. For rullestoler til begrenset utendørsbruk, er kravet 6 grader eller 1:10 og hindre på 5 cm.

Selv om lysten er der og utstyret er på plass, er det viktig å ta seg tid til å lære seg hvilke muligheter og begrensninger du og rullestolen har sammen. Fordi vi har ulik vekt, balanse og muskelstyrke, vil rullestolene gi ulike bruksmuligheter. Det som er mulig for noen er umulig eller vanskelig for andre – selv med samme utstyr.

Muligheter og utfordringer i terrenget er den enkeltes ansvar å vurdere. Sjekk at batteriet er fulladet og at det holder hele turen. Husk at kjøring i terreng krever mer strøm enn gatekjøring og at det kan også oppstå tekniske feil. Mobiltelefon kan gi falsk trygghet, men kan være nyttig å ha med. Mange anbefaler å ha med en turvenn og å skrive eller gi beskjed om hvor turen går.

 

«Et bilde sier mer enn tusen ord»

Fokus har vært på tilrettelagt parkering, inngangsparti, uteområde, (flatt/kupert m.m), samt om dekke på turveier og stier er av asfalt, betong, sand, eller grus. Heis, handikaptoalett, kafe, plass i utstillinger mellom montere, og i øvrige publikumsrom. Lagt inn kort beskrivelse etter besøkene. Faktaopplysninger med kart, bill.priser, åpningstider m.m., klikk på link til hjemmesiden til stedene som er besøkt. Bergensavisen laget reportasje om nettsiden:  www.ba.no/nyheter  03.des. (2010) som er FN's internasjonale dag for funksjonshemmede.

Klar med fotoapp
Enkel, men praktisk rampe