Storeblå Visningssenter for Havbruk ligger 5 minutters gange fra Norges Fiskerimuseum, i Sandviksboder 1G. Her kan du besøke vår moderne og tankevekkende utstilling om en av Norges største næringer. La deg omslutte av et audiovisuelt univers som viser dagens lakseproduksjon, betydningen av næringen for samfunnet og utfordringene som må løses for fremtiden. Greit med parkering, enkel inngang med dørautomatikk.
Senteret har godt med parkering, heis til kafe og kino, ramper der det er mulig å få til, handikaptoalett og ellers mye spennende å oppleve i ett levende senter. Nylig anlagt strandpromenade til Norheimsund sentrum. Badevik med rampe, bord og benker, kaianlegg og en vidstrakt utsikt over fjorden. Seteret er ett nasjonalt kompetansesenter for fartøyvern og mellom dei største fagmiljøa for restaurering av båtar og fartøy i Norden.
I brytninga mellom sjø og land på Mobergsneset ligg Oseana kunst- og kultursenter.
Oseana er eit hus for det lokale, regionale og nasjonale kulturlivet. Fordelt på 5 800 kvadratmeter finn du kultursal, restaurant, galleri og lokale for kurs, konferansar, og møter. Senteret er finansiert i eit offentleg-privat spleiselag mellom Os kommune, tidl Hordaland fylke, Grieg Foundation, næringsaktørar i Oseanalauget og andre private gjevarar.
Utendørs finner du pingviner, oter og sjøløver i fine omgivelser. Vi har og ett stort havakvarium med stor fisk
og forskjellige typer skalldyr fra nærområdet. Her ute kan du se trening av sjøløver, fôring av pingvinene og ikke minst våre to herlige otere.
I Tropisk avdeling finner du slanger, gekkoer, edderkopper og innsekter du ikke visste fantes.
Husk et besøk i krokodillekjelleren der du finner våre sjeldne Filippinske krokodiller.
Stor, gruslagt parkering. Noe kupert opp til kirken med rampe. Lett å komme inn i kirken. Her vises film fra arbeide med nedrivning og flytting av kirken til Sletta. I kjelleren er ett stort utvandrerarkiv. Omfattar 96.000 navn over de som emigrerte frå Vestland frem til 1924. Det er samlet mange bøker, tidskrift, bilder og gjenstandar som var knyttet til norske emigranter. Kjellerlokalet inneholder også en kiosk samt HC-toalett.
Gul-16 står utstilt i ein eigen hall inne på Herdla fort. Vraket er skjørt og skakt etter eit dramatisk havari og mange år på havbotnen, men framleis lett å identifisera som ein Focke Wulf 190 - eit av dei mest legendariske jagarflya frå 2. verdskrigen. Ein AV-presentasjon fortel om flyet si historie frå det tok av frå Herdla i 1943 til det kom attende i 2007. I ein eigen monter får du studert våpen og andre spesielle delar.
Herdla fort er godt tilrettelagt for funksjonshemmede, dette gjeld også museet sine lokale. Treng du praktisk hjelp eller særleg tilrettelegging, ta kontakt med museumsverten. I butikken selges lokalhistoriske bøker og handbøker om fuglar, dyr og planter. Museet har treleiker og puslespel, forutan eit lite utval av lokale matvarer.
Lyngheisenteret på Lygra i Nordhordland er eit nasjonalt og internasjonalt kunnskapssenter som gjennom aktiv drift skal verne lyngheilandskapet, formidle tradisjonar og gje gode opplevingar til besøkjande. Her kan du vandre på tilrettelagde stiar i eit historisk og prisbelønna kulturlandskap, og vi har frisk luft med utsikt til fjord, kyst og fjell.
Godt med parkering, rampe opp til inngangen, resepsjon, utstilling, kino og handikaptoalett, alt lett tilgjengelig og godt tilrettelagt. Fin hage med hellelagte stier, blomsterbedd og skulpturer. I kaféen kan du få kjøpt gode, enkle lunsjretter, herlig kaffimat, ett spennende kaffisortement og forskjellige tetyper.
To handipaparkeringer. En nedenfor museet, og en oppe ved inngangen. Asfaltert bakke opp til museet. Innvendig er det god plass, store fellesområder med bred "gate" mellom utstillinger, montere og i kafeen. Ryddige og praktiske HC-toalett. (både for dame og herre) Kinosal med god plass for rullestolbruker. Luftig terrasse med flott utsikt utover Telavåg.
Frå 1. november 2023 stenger Fjell festning museet for publikum, og frå januar 2024 vil ikkje Fjell Festning lenger vere ein del av Stiftelsen Museum Vest.
Takk til alle som har vore med på omvisingane våre.
Takk til alle som har vore innom på ein kopp kaffi og lapp.
Takk til våre stamgjester.
Hjarteleg takk til alle som kom og gjorde Fjell festning til ein fantastisk møtestad saman med oss.
Utstillingen "Hav og vind - Jord og eld" viser hvordan kystfolket har brukt og nyttet naturen og ressursene ulikt gjennom tusenvis av år. Kystmuseet er tilpassa bevegelses og funksjonshemma. Det er ein parkeringsplass for handicappa ved museet, det er mogleg å køyre heilt til hovudinngången for å sleppe av gjestar for sidan å parkere på gjesteparkeringa.
Til Salhus er det 17 km fra Bergen sentrum. Ikke egen oppmerket HC-parkering, men godt med parkeringsplass. Asfaltert bakke opp til inngang. Åpen løsning med god plass ved resepsjon/kafe. Heis til alle etasjer i museet. Heisen ligger mellom gammel, og ny fabrikkdel, så den har stopp for hver halvetasje.
For personer med nedsatt funksjonsevne er det lett å komme rundt i nybygget. Heis, god plass mellom båtene i utstillingen. Herlig lukt av tjære og en eim av god gammel båthistorie. Utstillinga legg stor vekt på det varierte bruksområdet til båtane. Frå presteskyss til brugdefangst, frå posttransport til regattaseiling.
Museet har ikke oppmerket handikapparkering, men greit å finne parkering nær inngang. Asfaltert gangvei opp til inngangsparti, videre med heis til 2.etg. Her ligger resepsjon, kafe og utstillinger. Utstillingene er i flere avdelinger og på flere nivå. Lett å komme rundt, fint arrangert med ramper mellom nivåene og i utstilling. God størrelse og planløsning for handikaptoalett.
Museet er lagt til rette for alle brukere med heis fra kjeller til loft. Dørautomatikk. Universell utformet. HC-toalett. Christie er museumskafé, drevet av Godt Brød. Her kan du nyte et lett måltid i vakre omgivelser.
I museumsbutikken finner du gaveartikler, spennende gjenstander, svært interessante bøker, og noen nyttige ting også! Den er tilgjengelig uten å løse billett.
Schøtstuene var et samlingssted for kjøpmenn, tjenere og læregutter, hvor de kunne spise varme måltider i belyste og varme lokaler. En schøtstue fylte en rekke andre funksjoner også, som skolehus for læreguttene og rettslokale, begravelser ble holdt her samt daglige andakter. Ildhuset var kjøkkenet hvor de lagde maten og hvor de fyrte opp bileggerovnene som varmet opp schøtstuene.
Bergens Sjøfartsmuseum er et av Norges eldste spesialmuseum. Ideen om et sjøfartsmuseum ble kastet frem i 1914 av Bergens Rederiforening og Bergens Skipperforening. 13.april 1921 ble det innkalt til konstituerende møte i Foreningen «Bergens Sjøfartsmuseum». 18.febr. 1927 ble museet offisielt åpnet i leide lokaler i Historisk Museum – lokaler som allerede da var for små til museets stadig voksende samlinger.
Bruk inngangen mot Lille Lungegårdsvann. Her er det dørautomatikk, samt ringeklokke til betjeningen som vil assistere med trappeheisen. Mellom etasjene har heisen to dører, først en manuell, innenfor en automatisk. Ellers lett å komme rundt, god plass i alle rom med utstillinger og flere handikaptoalett. HC-parkering 50 m fra museet.
Ved første øyekast kan det se ut som det bare er trapper til museet, men på ene siden (mot Landmark) er det platå med rampe. (se bilder). Museet har greit inngangsparti, resepsjon, heis, handikaptoalett og klappstol til å ha med på turen rundt i museet. I første etg. er utstillingen fordelt i rom som ligger etter hverandre. Noen dørterskler samt ett par dører som blir smal for rullestol over 65 cm. I andre etg. er det ikke dørterskler, brede dører og god plass i utstillings-rommene.
Utstillingssalene i Stenersen er nyligen oppusset. I byggets andre etasje finnes to åpne og fleksible utstillingsrom, og i første etasje ligger resepsjonen og Kodes egen bokhandel. Her vises internasjonal samtidskunst, utstillinger av arkitektur, kunsthåndverk eller grafikk, og utstillinger med verk fra muuseet sine egne samlinger. Bygget er tegnet av arkitekt Sverre Lied og stod ferdig i 1978 for å huse den store kunstgaven fra forretningsmannen Rolf Stenersen, gitt i 1971.
Permanenten har hovedinngang fra gateplan. Ikke egen handikapparkering ved museet, men flere i området like rundt. Museet har utstilling over flere etasjer og fløyer, men er godt tilrettelagt med kjørebroer og ramper. I første etasje ligger restauranten Bien Centro. Permanenten ble oppgradert i 2017 med bl.a ny heis, dørautomatikk ved alle dører, og nytt handikaptoalett.
September 2022 - stengt: Kulturhistorisk museum er stenget og totalrehabiliteres for å møte dagens krav til sikkerhet og til et moderne museumsbygg. I mellomtiden vil publikum få oppleve utstillinger fra Universitetsmuseets kulturhistoriske samlinger blant annet i museets naturhistoriske bygg.
Usikker på hvor gammel bygning er, men Forsvaret har lykkes godt med tilrettelegging. Inngangsparti med rampe, handikapparkering, sjaktheis, god størrelse på handikaptoalett, samt god plass i areal for utstillingene. Greit å komme rundt med rullestol. Omfattende utstilling fra 2.verdenskrig, interessant og lærerikt, med bilder, avisartikler, modeller og effekter. Mye stoff å komme gjennom, lurt å sett av god tid med besøket.
Edvard Grieg Museum er godt tilrettelagt. Kjør frem til museumsbygget for handikapparkering. Handikaptoalett i museet, og i Troldsalen. Dekke ute har både grus, heller og asfalt. I villaen legger guiden ut rampe (se bildet). En kommer da direkt inn i en av stuene. I den siste opprustningen, som startet høsten 2014, har foajeen i Troldsalen blitt bygget om og oppgradert. Bakken ned til Troldsalen er noe bratt.
Følg med på hjemmesiden til museet med info om utstillinger og kalender for aktiviteter. Museet gir deg opplevelsen av livet i middelalderens Bergen. Det er bygget over restene av den første bebyggelsen på Bryggen. De eldste bygningene er fra midten av 1100-tallet, og funnene ligger i jorden slik arkeologene avdekket dem. Museet viser også skiftende kunst- og temautstillinger.
Sjøboden er oppgradert de siste årene og er godt tilrettelagt for rullestolbrukere. Gode parkeringsforhold, heis, handikaptoalett i 1.etg, i 3.etg og i restauranten. Innglasset ramper mellom sjøbod 23 og 24, tilkomst i alle rom med utstillinger og aktiviteter. Til tross for alder, alle skjevheter og utfordringer har Bergen Kommune klart å få sjøbodene med museet i veldig god stand. Vi hører ofte om hvor vanskelig det er med tilrettelegging i gamle bygg grunnet vernehensyn, kostnader og tekniske utfordringer. Her har de fått det til.