Paviljongen i Nygårdsparken øvre del er overbygget med sitteplasser med et sitteamfi i fortsettelsen av paviljongen, som også skal kunne fungere som scene når det er konserter eller teaterforestillinger på stedet. Ulike aktører driver daglig kafé i paviljongen, under samlebetegnelsen "Nygårdsparken Kafé Kollektiv".
I uterommet er det flater for ballspill, læring og nabosamlinger. Her finnes trampoline, klatrelek og bocciabane, spiseplass, fellesgrill, soner for mer tilbaketrukket samvær, takoverbygg og strømuttak.
Belysning gjør plassen mer tilgjengelig, og gir flere brukstimer gjennom vinterhalvåret. Det har også blitt etablert nye atkomster, slik at det nye byrommet kan bli en foretrukket snarvei gjennom området.
Lien lekeplass er et lite byrom, som ligger sentralt plassert på Damsgård. Lekeplassen ble oppgradert, og åpnet igjen våren 2021. Plassen har en klatrebar versjon av det tidligere landemerket: IFA-tårnet. Her finner du også lekehus, og ulike former for balanse- og klatrelek. Lekeplassen har elementer, som fellesgrill, beplantning, amfi, oppholds- og spisesoner. I anlegget er det belysning, som gir mer brukstid under vinterhalvåret.
Navnet Nonnekloppen har en tilknytning til stedet Nonneseter kloster, broen deler Nonnestien, kobling til Florida sykehus som var drevet av nonner, hedrer kvinner, er likt på nynorsk og bokmål. Ordet klopp betyr for øvrig liten bro lagt tvers over et vannløp, eller en myr.
Håpet er at plassen skal fungere som en grønn og lun oppholds- og aktivitetsplass som tar hensyn til lokalklima, og synliggjør landemerker som Ulriken og Store Lungegårdsvann. Allmenningens form og uttrykk er bygd opp omkring en hovedretning fra fasaden til Kunsthøgskolen, og strekker seg helt ut i Store Lungegårdsvann med brygge- og badeanlegg.
På plassen er anlagt en langsgående vannrenne med vannbasseng. Ved vannrennen og ellers på plassen blir det uformelle sitte- og oppholdsplasser og forhåpentlig et attraktivt område for alle aldersgrupper. Byrommet er opparbeidet med granittdekke, gatesteinsdekke og store granittelementer. Plassen beplantes med trær/planter og lyssettes med lysmaster, lyspullerter og effektbelysning.
I gjennomsnitt er det ca 2.000 krysninger daglig. Søndager er den mest populære dagen å bruke broen. Mai var travleste måneden for fotgjengerpasseringer, mens september var travleste måneden for sykkelpasseringer. Flest syklist-passeringer er det om morgenen mot sentrum og om ettermiddagen fra sentrum. Bergenserne krysser Damsgårdssundet over Småpudden hele døgnet.
To av bussene som brukes på turen er lavgulvbusser. Lett å komme ombord også med el.rullestol. Fullt mulig å ta bussen et stykke, gå av og oppleve en severdighet, for så å gå ombord igjen når det passer og være med på turen videre. Bussen kjører rolig gjennom byen, god komfort med ok utsikt selv om en sitter i første etg. på bussen. En rundtur tar ca. 1 time. Oppstart etter covid, 2022. |
Sportsklubben Brann ble stiftet i Bergen 26. september 1908. Brann har vært blant landets ledende klubber nesten siden den spede begynnelse, med sin første cupfinale allerede i 1917 og den siste i 2004. Klubben har tre seriemesterskap. Det første kom i 1961/62 videre i 1963. Etter det var det 44 år med venting før klubben igjen kunne kalle seg seriemester i 2007. Brann sikret sølvmedaljene til stor jubel fra et fullsatt publikum i sesongen 2016. |
Nåværende institusjon ble opprettet i 1872, men bygger på langt eldre bibliotektradisjoner i byen. Hovedbiblioteket er fra 1917, og bygningen er fredet. Ved siden av et bredt utvalg nyere norsk og utenlandsk litteratur og annet materiale, eier biblioteket verdifulle eldre spesialsamlinger og arkiv. Amalies Hage er en kafé og bar plassert inne på Bergen Offentlige Bibliotek.
Mathallen ble åpnet april 2012. Ligger fint til langs Strandkaien, helt på bryggekanten. I første etg. selges fisk og mye annet godt fra havet. I Turistinformasjonen får du gratis råd og veiledning, du kan også kjøpe en rekke produkter og tjenester. Visit Bergen skal være reiselivsnæringens felles redskap, nettverksorgan, produktkoordinator og spydspiss i markedsføringen av byen og regionen.
Her finner du scenene Sardinen USF, Studio USF og Røkeriet USF. I kinosalen Cinemateket USF vises det film, og i galleriet Visningsrommet USF er det skiftende utstillinger og kunstprosjekter. Kippers Bar og Kafé har åpent hver dag. På menyen finnes både småretter og større middagsretter, samt mange typer kaffe med bønner fra lokalt kaffebrenneri, te, øl og vin.
Bryggen er full av historie og historier. Livet på Bryggen er sammenvevd med Bergen bys historie, men er også historien om en by i byen. Middelalderens Bergen kan spores i og mellom skjeve bygninger. Her fornemmes fortidens slit og strev, men også høytid, alvor og fest.
Litteraturhuset i Bergen er en ikke-kommersiell stiftelse og har som formål å formidle og vekke interesse for litteratur og lesning, samt stimulere til debatt om samfunnsaktuelle spørsmål. Huset åpnet dørene 31. januar 2013 og består av fem rom viet arrangementer og litteraturformidling, bokhandel, Skrivestua, kontorlokaler, kafé og brasseri.
Adresse: Thormølensgate 51, på Marineholmen, ved siden av Høyteknologisenteret. Mye spennende å se, prøve og utforske. Ta en kikk på hjemmesiden til Vil Vite før besøket. Greit å være litt forberedt, for tiden flyr med så mye å oppleve.
VilVite er godt tilpasset for deg som bruker rullestol eller har behov for god tilgjengelighet.