< Tilbake
Fløien Folkerestaurant

Fløien Folkerestaurant

Bygget ble innviet den 13.juli 1925 og Bergen hadde fått sitt landemerke på toppen av byens mest besøkte fjell. Praktbygget var tegnet ned til minste detalj også med ornamenter og interiør av Einar Oscar Schau. Utsikten fra Fløyen er blant de vakreste i Bergen. Byen, Vågen, øyene, fjellene og Nordsjøen i det fjerne. Solnedgangen og skumringstimen et helt spesielt minne… Fløyen har vært et yndet utfartssted for bergensere og tilreisende i uminnelige tider. Bare noen minutter unna Fisketorget ligger et vakkert turterreng med stier og gangveier, dyreliv og fuglesang. Utsikt, frisk luft og gode turmuligheter lokker stadig bergensere og turister opp på fjellet. Etter besøk: Rampe ved inngangsparti, obs på dørterskel ca 5-6 cm, god plass i restauranten. Obs på handikaptoalettet som er lite og trangt. (med en el.kombistol er det akkurat plass)

Godt tilrettelagt
En fin sommerdag
Heis til vognen

Fløien Folkerestaurant er omkranset av vakker natur og er viden kjent for sin utsikt over hele Bergen by og omliggende bygd og fjell.

På sommeren er Brasseriet, a la carte-avdeling på Fløien, åpen mellom 17.00 og 22.00 hver dag. Kom og smak den deilige sommermeny og nyt den flotte utsikten! Restauranten er pietetsfullt restaurert, med respekt for arkitektens tankegang. Like levende – med et sus av 1920-årene.

 

 

<
>