< Tilbake

Hurtigruten

Turen gikk med MS Finnmarken fra Tromsø til Bergen siste uken av mai 2012. Båten er en opplevelse å reise med, godt tilrettelagt for rullestolbruker. Rampen for å komme ombord og iland fungere både som vanlig landgang med trinn, men en smart løsning gjør at den lett omdannes til kjørerampe. (se bilde) Ombord er det tre heiser, god plass i fellesområder, restaurant, kafe og i salongene. På dekk 7 er det dørautomatikk for å komme ut på bakre dekk med bord, stoler, ett lite svømmebaseng og mye frisk sjøluft. På dekk 5 er det også mulig å komme ut, samt kjøre rundt hele båten. Handikaplugarene ligger på dekk 3 nærmest resepsjonen, til heis og utgang. Til HC-lugaren er det dørautomatikk, sengen på denne båten har hev/senk funksjon med manuell betjening, toalettet praktisk innredet med plass til personløfter. (litt trangt, men det går). Har en full pensjon under reisen får en tildelt fast bord i restauranten ved lunsj og middag. God mat med hyggelig betjening. Landskapet skifter fra dag til dag, samme gjør været, vil anbefale god bok, kikkert og fotoapparet som viktig reisefølge. Utfluktene til Hurtigruten er ikke tilrettelagt for gjester med elektrisk rullestol. Men på noen utflukter er det mulig å bruke manuell rullestol. Ett par unntak er det. I Tromsø med Ishavskatedralen og Trondheim med Niarosdomen er det mulig å bestille maxitaxi for å være med på utflukt også med el.rullestol. I Storkmarnes kan en gå i land å besøke Hurtigrutemuseet som ligger like ved kaien. I Svolvær er det kort vei til Magic Ice. Magic Ice er norges første is-bar med utstilling og galleri, alt i krystallklar is. Her får man oppleve iskunst og kystkultur. Skulpturer og installasjoner av is, dramatisk lyssatt med lyd, musikk og bilder til. 

Finnmarken
God plass på dekk
En sommerdag ombord
Trapp blir til rampe
HC-lugar
Trollhatten

Kjære eventyrer. Bli med Hurtigruten på reise og finn din indre oppdager. Enten du velger en reise langs Norges vakre kyst mellom Bergen og Kirkenes, eller å følge i Roald Amundsens spor til polområdene vil du virkelig oppleve og oppdage.

Ingen tar deg dypere inn i fjordene, og ingen tar deg nærmere kystkulturen, tradisjonene og menneskene som bor langs leia enn Hurtigruten. Du får se et enestående og variert landskap og vil skjønne hva fersk mat fra lokale leverandører betyr. Uansett hvor eller når du reiser med Hurtigruten vil du ikke bare føle deg som en ekte oppdagelsesreisende - du vil være en.

<
>