< Tilbake
Gamle "Finnmarken"

Hurtigrutemuseet Storkmarknes

Interessen for å besøke samlingen og gjøre seg kjent med Hurtigrutens historie er stor, både fra hurtigrutepassasjerene, som benytter anledningen mens båten ligger ved kai i Stokmarknes, turister, skoleklasser og befolkningen i regionen. Museumsbygget er godt tilrettelagt. Lett å komme rundt i utstillingene, med noen trange parti når de er mange besøkene i museet. Ligger i kort gåavstand fra kaien til Hurtigruten. (ca 100m) 
Gamle Finnmarken la 8. juni 1956 ut på sin første tur nordover fra Bergen, med Oscar Carlson som fører. Under Vesteraalskes blå bånd i skorsteinen ble skipet et kjent syn på kysten og fikk ord på seg som en godværsbåt. Innredningen bar fremdeles bud om en tid da edeltre og paneler var tillatt og alminnelig. "Finnmarken 1956" er ikke tilrettelagt for rullestolbrukere.

Gamle "Finnmarken"
Rampe ved inngangen til museet
Kort avstand mellom museet og hurtigrutekaien

Her møter du yrkesgrupper som ikke har sin plass om bord lenger, som losen og telegrafisten. Helt fram til våre dager var de sentrale skikkelser om bord. Nå styres alt fra brua, men her på Hurtigrutemuseet møter du dem igjen.

Hurtigruten er et samfunn i miniatyr. Her blomstrer romantikken og vennebånd knyttes. Den har tatt imot nye verdensborgere og vært den ubestridte kommunikasjonsform mellom små og store kystsamfunn. Lysbildespillet tar deg inn i menigmanns opplevelse av dagliglivet langs kysten. Du som gjest får være med gjennom fire årstider.

<
>