< Tilbake

Christiansborg Slott København

Der er handicapparkering på Christiansborg Slottsplass (på området mellom Christiansborg Slotskirke og hovedslottet) samt på Bertel Thorvaldsens Plads (ved inngangen til Thorvaldsens Museum)

Heis gir adgang til 1. sal af De Kongelige Representationslokaler. Handikaptoalett finnes i De Kongelige Representationslokaler på 1. sal. Vær oppmerksom på at rullestolbrukere må få tak i vakt som kan låse opp de rette dører (kjøkkenveien) for å komme til heis og videre inn i slottet med stuer og lokaler for turistbesøkende. Ved fremvisning av ledsagerbevis kan personer med funksjonsnedsettelse ta med en ledsager under besøket på Christiansborg Slott.

Christiansborg Slott var opprinnelig det første slottet i København, og har etter flere branner blitt gjenoppbygd to ganger. Dagens slott inneholder deler av de tidligere oppførelser. Stallene, ridehuset, hofteatret og vogngården (nå Thorvaldsens museum) som omgir ridebanen er fra det første slottet, mens fra den andre oppførelsen er det kun Slottskirken som er igjen.

<
>