< Tilbake
Rampe til ny, og tilrettelagt utsiktsplass

Vøringsfossen, ny utsiktsplass

Fra den nye utkikksplassen kan man se Vøringsfossens 145 meter vannfall i sin helhet. I mange år har fossen vært en yndet modell for mang et feriebilde, men det har kommet med en risiko. Derfor helt nødvendig med bedre sikkerhet, og en oppgradering. Noen utkikksplattformer ble tatt i bruk i forrige sesong, men i sommer var det hovedområdet foran Fossli hotell som ble åpnet. Prosjektet er delt i flere faser. Første byggetrinn blir gjennomført i 2015 – 2018 og omfatter utsiktsplattfor­mer, parkering og toalett ved Fossli. De videre byggetrinnene med brua og Fossatromma skal bli bygget i perioden 2018-2020. Gjennom hele byggeperioden vil attraksjonen være tilgjengelig for besøkende.

Ikke helt ferdig (august 2017)
Fossefall på 145 m
Hardangervidda en dag i mai
Ny rampe med utsikt over fossen
Toalettanlegg
Godt med parkering

Byggingen av hovedplattformen nedenfor Fossli hotell startet i 2016.

Turistene har hele våren, siklet og lengtet etter å komme ned og ta bilde og føle på å stå på den store, og fine plattformen. Det har for Statens Vegvesen vært viktig å sikre utkikkspunktet, og gjøre utsikten mer tilgjengelig for folk flest. Da kan folk se fossen mye bedre, og på en tryggere måte. Riksvei 7 over Hardangervidda er nasjonal turistvei, og utbygging rundt Vøringsfossen er en del av den satsingen.

Den rullevennlige trase åpner 4.juli 2018 og da vil også rullestolbrukere komme helt frem på stupet av Vøringsfossen - for den som tør.

I tillegg til plattformen skal en ny parkeringsplass være klar til samme tid, samt toalettanlegg. Målet er at hele anlegget skal stå ferdig til 2023.

 

<
>