< Tilbake
Rampe til ny, og tilrettelagt utsiktsplass

Vøringsfossen, ny utsiktsplass

Fra den nye utkikksplassen kan man se Vøringsfossens 145 meter vannfall i sin helhet. I mange år har fossen vært en yndet modell for mang et feriebilde, men det har kommet med en risiko. Derfor helt nødvendig med bedre sikkerhet, og en oppgradering. Noen utkikksplattformer ble tatt i bruk i forrige sesong, men i sommer var det hovedområdet foran Fossli hotell som ble åpnet.

Ikke helt ferdig (august 2017)
Fossefall på 145 m
Hardangervidda en dag i mai

Byggingen av hovedplattformen nedenfor Fossli hotell startet i 2016. Fortsatt gjenstår en adkomstrampe for rullestolbrukere frem til plattformen. Foreløpig må derfor publikum ta seg frem til plattformen via en trapp.

Turistene har hele våren, siklet og lengtet etter å komme ned og ta bilde og føle på å stå på den store, og fine plattformen. Det har for Statens Vegvesen vært viktig å sikre utkikkspunktet, og gjøre utsikten mer tilgjengelig for folk flest. Da kan folk se fossen mye bedre, og på en tryggere måte. Riksvei 7 over Hardangervidda er nasjonal turistvei, og utbygging rundt Vøringsfossen er en del av den satsingen.

Den rullevennlige trase er pr august ikke helt ferdig, men det nærmer seg. Så utpå høsten, eller våren 2018 vil også rullestolbrukere komme helt frem på stupet av Vøringsfossen - for den som tør.

I tillegg til plattformen skal en ny parkeringsplass være klar mot slutten av sesongen 2017. Oppgraderingen av Vøringsfossen fortsetter i flere faser med utsiktspunkt, stier og toaletter. Målet er at hele anlegget skal stå ferdig til 2023.

 

<
>