< Tilbake
Småpudden

Damsgårdsundet rundt

Greit å starte turen ved Bergen Legevakt og Kranen. Kranen med Colonialen: Fantastisk utsikt mot fjorden – rammet inn av byfjellene. Klassisk, moderne lavterskel-mat og en sesongbasert meny som endres hyppig med fokus på lokale råvarer. Spis som rundt kjøkkenbordet hjemme med maten servert i skåler og nyt uteserveringen og grillmat når været tillater. Videre går turen bryggelangs til Fløttmannsplass, over Småpudden til BI, forbi, eller innom Vil Vite, og over gamle Nygårdsbru med retur til start. Damsgårdssundet innbyr til utforskning både til lands og til vanns! Her kan man ta turen helt inn til Store Lungegårdsvannet og se på Bybaneutbyggingen, kanskje ta en tur med kajakk for de som liker det, eller rusle en tur på de flotte turveiene som er anlagt. Godt tilrettelagt for alle på hjul.

Kranen
Strandpromenade
Fløttmannsplass
På hjul
Vil Vite
Kaipromenade forbi nye Moxy hotel

Damsgårdssundet er den smaleste delen av Puddefjorden, og ligger mellom bydelene Møhlenpris på nordøstbredden og områdene Damsgård, og Solheimsviken på sørvestsiden. Dette er også inngangsporten til Store Lungegårdsvannet.

Området var tidligere et aktivt verfts- og industriområde. Siden begynnelsen av 2000-tallet har mye av de tradisjonelle industriområdene blitt omregulert til boliger og mer moderne næring. Utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Bergen og Handelshøyskolen BI, forskningsmiljøer som KG Jebsen Senter for Dypvannsforskning, gründermiljøer som BTO og Nyskapingsparken er blant noen av de solide næringslivsaktørene som er samlet på Marineholmen. I tillegg finner du Vilvite senteret her, rett ved Marineholmen Gjestebrygge. Den nye bydelen inviterer til et godt og avslappet liv, med eget torg, havnepromenade, kaféer, restauranter, butikker og til og med en badestrand (Marineholmen Sandstrand) som er flittig benyttet av solhungrige innfødte…

<
>