< Tilbake
Lyreneset

Lyreneset friområde

Lyreneset friområde ligger ved Nygårdsviken på Laksevåg. Nærhet til fjorden, botanisk mangfold og terrenget i seg selv gjør dette til et spennende område å utforske for store og små.  På Lyreneset er det seks sykkelstativ og to HC-parkeringsplasser. Utover dette er det ikke parkeringsmuligheter her. Du kan ta buss til Kringsjå, bruke sykkel, eller ta beina fatt. Det er mulighet å parkere utenfor området v/ idrettsplass eller langs vei. Friområdet med stier er kupert med dekke av grus. Krever rullestol for utendørs bruk med god kontroll.  Det er viktig å være klar over at det finnes mange ulike typer rullestoler med ulike kjøreegenskaper alt etter hvordan de er konstruert. Det betyr at de har ulik evne til å ta seg fram på ujevnt underlag. Selv om lysten er der og utstyret er på plass, er det viktig å ta seg tid til å lære seg hvilke muligheter og begrensninger du og rullestolen har sammen. Fordi vi har ulik vekt, balanse og muskelstyrke, vil rullestolene gi ulike bruksmuligheter. Det som er mulig for noen er umulig eller vanskelig for andre – selv med samme utstyr. 

Rasteplass
Byfjorden
Stier er stedvis bratt

I flere år har tyske Wilhelm II valfartet på gutteturer til Norge. Hver gang han har cruiset inn Puddefjorden i den vakre, hvite yachten “Hohenzollern”, har han sett en familie oppe på et utkikkspunkt på styrbord side. De har veivet med hvite lommetørkler, vinket og ropt “Leve keiseren!” i kor. De har sittet i indiske stoler og flagget med tysk keiserflagg fra den flotte tomten, mens de har hilst skipet velkommen. På eiendommen Trulsheim på Laksevåg bor en skikkelig bergensriking. Han har etter hvert tjent en formue som paraplymester. Bergensværet har nemlig ikke endret seg noe særlig de siste århundrene, så det er en lukrativ geskjeft å være paraplymester. 

Keiser Wilhelm II har vært konge av Preussen og keiser av Tyskland i ni år, men i dag er han inkognito. Ferden er lagt til lands denne gangen, men intet mindre med kurs mot Laksevåg. 38-åringen er til fots og forserer stokk og stein, for veier er det lite av. Men omsider står han i paraplymesterens hage, på Trulsheim, Lyreneset. Den eksentriske keiseren og hans følge får sigarer, rødvin og selters, selv om ingen i hagen kjenner dem igjen.

<
>