< Tilbake
Kunst ved nye Bergen Lufthavn Flesland

Avinor - bestilling av assistanse

Skal du ha med egen rullestol på flyet må du ved bestilling av flybillett oppgi mål i sammenslått stilling og vekt, og om det er en elektrisk eller manuell rullestol. Dette kommer i tillegg til annen bagasje og koster ikke noe ekstra. Du vil få tilbakemelding på om flyselskapet kan ta med stolen på den aktuelle flyreisen eller flytypen.

Elektrisk rullestol må ved en del flyplasser forlates ved innsjekkingsskranken. Sitteunderlaget i stolen kan benyttes i flyet avhengig av flysetets størrelse og bredde. Det er et krav at det ikke hindrer bruk av sikkerhetsbelte.

Batteriet i rullestolen skal være merket slik at riktig type kan identifiseres. Flere typer batterier er godkjent for transport i fly. Er batteriet merket unngår du at stolen demonteres. Kontakt rullestolleverandøren eller Hjelpemiddelsentralen for merking.

Hvis rullestolen må demonteres; husk monteringsanvisning og spesialverktøy for stolen. De ansatte trenger tid til å demontere på grunn av sikkerhetsbestemmelser og hensynet til at stolen og flyet ikke skades.

Løse deler anbefales tatt med om bord så de ikke faller av under transporten.

Manuell rullestol vil i de fleste tilfeller kunne brukes fram til inngangen av flyet eller flytrappen.

Nye Bergen Lufthavn Flesland
HC-parkering
Ankomsthall nye Bergen Lufthavn Flesland august 2017

Ulike flyselskap kan stille ulike spørsmål. Det er derfor viktig at du allerede ved billettbestilling oppgir hvilke behov du har.

Alle reisende må gjennom en metalldetektor. Bruker du rullestol eller har implantater blir kontrollen utført manuelt. Du kan trygt passere metalldetektoren selv om du bruker pacemaker eller høreapparat.

<
>