< Tilbake
Utsikt fra bryggen

Kviknes Hotel Balestrand

Balestrand, vakkert plassert ved Sognefjorden. Hotellet vart reist i sveitserstil. Mange nybygginger, ombygginger og utvidinger har ikke gått ut over særpreget til stedet og hotellet. Hotellet har gjennom flere generasjoner samlet en mengde kunstverk og klenodium som preger hotellet og gir det sin spesielle stil. Klart at med denne historie og alder kan ikke hele hotellet være tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne. Ein kan få rom med dusjkabinett, rom tilpassa rullestolbrukarar og rom utan tepper. Parkering, inngangsparti, spisesal, konferansesal, og de gamle stuene i hotellet, og hagen like ved sjøen fungerer fint for rullestolbruker. Fra bryggen er det en fantastisk utsyn over fjord og fjell, må oppleves.

Kviknes Hotel
Hovedinngang
Flott hage ned mot sjøen
Badebryggen
Expressbåten kjem
Mye flotte og gamle møbler

På Kviknes Hotel strekkjer gjestgjevar-tradisjonane seg tilbake til 1752. Familien Kvikne som i dag eig hotellet, overtok i 1877. Hotellet vart reist i sveitserstil, og har beholdt sitt særpreg sjølv etter fleire ombyggingar og utvidingar. Kviknes er eit moderne hotell med sjel og atmosfære, og er med sine 190 rom eitt av dei mest tradisjonsrike hotella i Noreg. Hotellet har samla ei mengde kunstverk og klenodium som pregar hotellet og gjev det sin spesielle stil.

Hotellet ligg idyllisk til ved Sognefjorden i nasjonalromantiske omgjevnadar. Lista over prominente gjester ved Kviknes Hotell er svært lang. Keisar Wilhelm II av Tyskland var ofte gjest i Balestrand. I tillegg er kongelege, keisarar, presidentar, statsministrar, filmstjerner og kunstnarar frå mange land å finne på gjestelista.

<
>