< Tilbake

Aurlandsfjellet - Stegastein

Bygget som henger 30 meter ut fra fjellsiden, 650 meter over fjorden, byr på en panoramautsikt uten sidestykke. Et mer fantastisk utsyn over fjorden, fjellene og det flotte fjordlandskapet skal du lete lenge etter.

Utsikten tar fullstendig pusten fra de fleste. Dette er det perfekte sted for gode feriebilder. Stegastein ligger langs fjellvegen mellom Aurland og Lærdal og er en del av satsningen Nasjonale turistveger.

Dei fleste turistvegane er spesielle same kva retning du kjører dei, men akkurat Aurlandsfjellet vil vi sei framstår med ein perfekt dramaturgi dersom du startar i Lærdal og kjører mot Aurlandsvangen. Den gir deg mange sterke inntrykk, og kontrastane er store frå fjorden til høgfjellet der snøen ligg store deler av året. Noko av det mest karakteristiske ved denne vegen, er at strekninga er aude og går gjennom eit landskap som framstår som heilt urørt. Dette er ikkje berre det mest markerte ved strekninga, men også kanskje det som gjer dette til ei eksotisk oppleving. Bortsett da frå kraftlina som vitnar om at vi menneskje også er her. Vegen er vinterstengd, men frå Aurlandsvangen er den open opp til utsiktspunktet på Stegastein heile året.

<
>