< Tilbake
Hardangervidda Natursenter

Hardangervidda Natursenter

Til Øvre Eidfjord og Hardangervidda Naturseter er det 158 km fra sentrum, Bergen. (ca 2,5t kjøring hver vei) Dette er en god dagstur fra Bergen, en flott dagtur. Ta turen over Voss en veien, og gjerne gjennom Hardanger med Øystese og Norheimsund den andre. Natursenteret er godt tilrettelagt. Godt med parkering, flatt og fint uteområde. Utstillingene har mange spennende og artige løsninger. Arrangert med broer og tunneler, lys og lyder for å vise utviklingen og dyrelivet på vidda.

Restauranten: Kombinerer norsk matkultur og historie med ferske råvarer fra distriktet. Reinsdyrstek, fjellørret og egenutviklede Hardangerbuffet er tre delikate eksempler på matfilosofien i restauranten. I et bygg av tre og stein, gjenskaper restauranten stemningen fra de røffe støls- og  jaktbuene på Hardangervidda, der budeier, fiskere og jegere finner ly for uvær og nattemørke. Rundt ildstedene kjenner du lukten fra leirbål og grue - ta turen.

 

Hardangervidda Natursenter
Artig arrangert
Grotte-tur med lys og lyseffekter
Fra 2.etg. Natursenteret
Butikk
Restauranten

Hardangervidda Natursenter Eidfjord er den mest besøkte menneskeskapte attraksjonen i distriktet – et kvalitetsprodukt både for enkeltreisende og grupper. Gjestene ved senteret er reisende og turister fra hele verden. Senteret er et ideelt besøksmål for turer til den verdensberømte Hardangervidda og Hardangerfjorden som bl.a. gav Tidemand og Gude, og Edvard Grieg inspirasjon til noen av sine største kunstverk. Hardanger er landets største frukthage. Regionen har en unik natur, og stadig flere tilbud om overnatting og opplevelser for deg som vil hente inspirasjon og oppleve noe ekstra. «Dette stedet er et smykkeskrin med de edleste søljer og skatter fra norsk natur», sa HM Dronning Sonja da hun åpnet senteret 28. mai 1995.  

<
>