< Tilbake
Te-huset

Botanisk hage på Milde

Hovedveien og stier gjennom hagen har delvis asfalt, med partier av grusdekke. Lett å komme rundt, litt kupert, men for det meste flatt og fint. I noen partier i fjellhagen er det begrenset tilkomsten med rullestol. Spennende broer ut i terrenget samt ut til brygge ved Mildevatnet. Farger og flora som en ikke ser andre steder i byen. God parkering (HC-plasser). Følge skilting til toalett, døren har el.betjent åpner, noe som det selv i Bergen sentrum er vanskelig å finne. Pakk piknik-kurven å dra til Botanisk Hage på Milde, anbefales.

Bie-hotell
Til lek og moro
En varm sommerdag
Rampe til bryggen
Ut i terrenget
Toalett med dørautomatik

Kjøkkenhagen er i stadig endring. Her er blandt annet en Kvannegard og en Vikinghage til å være er stolte av, og en stor samling poteter. Bryggen på Mildevannet som kalles Fægris vannvisjon sto klar i 2005. Japanhagen er en vennskapshage mellom Japan og Norge, og ble bygd i perioden 2005-2008. Resten av hagen er fremdeles ikke bygd ut. Foreløpig er det definert følgende mål for hagen:

Botanisk hage skal med klar identitet produsere, formidle og bevare plantekunnskap for en fremtid i balanse. Hagen skal skape nysgjerrighet som en moderne hage av internasjonal standard, være kreativ og nytenkende og ligge i forkant av utviklingen, med gode funksjonelle miljøvennlige løsninger for bærekraftig hagedrift.

<
>