< Tilbake
Fra en fin sommerdag

Musehagen ved UIB

I Christie får man servere herlig økologisk kaffe, kortreist brødmat og enkle varmretter i nydelige omgivelser. Christie vil også hjelpe deg med servering til ditt arrangement i Universitetsaulaen i Bergen uansett størrelse.  https://www.godtbrod.no/Bakeverksted/Museplassen 

Adr. Museplassen 3. Det er inngang gjennom Muséhagen fra Olav Ryes vei og via museets balustrade på nivået over. Christie vil også holde åpent enkelte ettermiddager og søndager hvis det er arrangementer i Universitetsaulaen. 

Botanisk hage ved Naturhistorisk museum
Parti fra hagen
Stort utvalg av planter

Hagen ble anlagt i årene 1897 - 1899 etter en plan av konservator dr. Jørgen Brunchorst, senere Bergen Museums direktør. Den ble ansett som en utendørs fortsettelse av de botaniske utstillingene inne i museet, som sto ferdig i 1867 på den gamle Rakkerhaugen, byens rettersted fram til 1803. Hagen ble anlagt i det myrete terrenget rundt museet. Mesteparten av utgiftene dekket av private sponsorer, hovedsakelig av en testamentarisk gave fra Hilario Lund, Bilbao. Anlegget besto av avrundete bed, plener og hageganger, som lokalt ble omtalt som "Brunchorsts hjerte og nyrer". Stilen er den samme som vi finner igjen i Byparken, som ble anlagt i 1865.
 

<
>